Om oss

Company about

Filosofi

Vår värdegrund är att djuren ska ha det riktigt bra. De får växa i långsam takt på naturligt foder och de får vara mycket ute i det fria. De får leva lite längre och behöver inte åka några långa transporter. Våra djur både föds/kläcks, lever och slaktas i Skåne. Köttet från djur som levt gott och hanterats väl smakar mycket godare! Att bedriva verksamheten helt ekologiskt känns självklart för oss. Vi har både djuren och marken, och får på så vis ett väl fungerande kretslopp inom gården. Gödseln sprids på åkrarna där vi odlar foder till djuren. Att inte behöva använda kemiska bekämpningsmedel är fantastiskt, och med mekanisk ogräsbekämpning ser vi att växtodlingen fungerar väl. Det känns bra att bedriva lantbruket på ett sätt som är lite snällare mot både oss, djuren och naturen.

Köttförsäljning

Vi har en enkel gårdsbutik och säljer köttlådor mot beställning. Beställt kött kan avhämtas på gården eller leverans hem till dörren inom stora delar av Skåne. Kycklingen säljes under varumärket Kronfågel Bosarpkyckling, varav huvuddelen går ut i dagligvaruhandeln. Nötköttet säljes under det egna varumärket Bosarps Gård, och finns bara att köpa direkt från oss.

Växtodling

På Bosarp odlar vi ca 40 ha och ytterligare ca 100 ha vid Rydsgård där Mårtens föräldrahem Solhagen ligger. Växtodlingens inriktning är spannmål, oljeväxter, åkerböna och vall.

Foton

about

Bostaden

Informationstext

Familjen

Informationstext

Korna

Informationstext

Kycklingarna

Informationstext

Bosarps Gård
Krav
Smaksak

       Adressgatan


       Postnummer Ortsbyn


       070 11 11 11


       Mail


       Följ oss


       Läs våra köpvillkor